كتاب «دیونوسیوس آریوپاغی ـ بررسی تاریخ و اندیشهها» پژوهشي است در قلمرو مطالعات ادیان كه توسط اندرو لاوث تأليف شده و به قلم مترجم ارجمند حجتالاسلام والمسلمين دکتر عليرضا کرماني به فارسي برگردان شده است و در 319 صفحه رقعي توسط انتشارات مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) منتشر شده است.
معرفي كتاب
کتاب دیونیسیوس آریوپاغی؛ بررسی تاریخ و دیدگاهها که به قلم اندرو لاوث، کشیش ارتودوکس کلیسای روسیه و استاد بازنشستة دپارتمان الهیات و دین دانشگاه دورام انگلیس نگاشته و بههمت جناب حجتالاسلام دکتر علیرضا کرمانی ترجمه شده است، نگاهی نسبتاً جامع به شخصیت، تاریخ و دیدگاههای دیونیسیوس آریوپاغی دارد. در این کتاب بعد از گذری بر تاریخ قرون اولیة مسیحیت بهویژه حوادث منجر به اعتقادنامة کالسدون، به بررسی دیدگاههای دیونیسیوس در رسائل و نامههای وی پرداخته شده و گزارشی نسبتاً جامع از آثار وی ارائه گردیده است. در بررسی این آثار که شامل چهار رساله و ده نامه است، اسمای الهی همچون خیر، وجود، حیات، حکمت و قدرت بهاختصار تبیین شده است. همچنین مراتبِ نهگانة فرشتگان و مراتبِ نهگانة انسانها در طبقاتی سهگانه، بحث از وحدت خدا و ارتباط آن با کثرت تثلیثی، تبیین جایگاه عیسی مسیح در نظام عالم، بحث از آیینهای مسیحی و معانی باطنی آنها و تبیین الهیات سلبی، تمثیلی و اثباتی که شاید مهمترین بُعد اندیشة الهی وی را تشکیل میدهد، از جمله مباحثیاند که نویسنده بهاختصار از آثار دیونیسیوس گزارش میدهد. از جمله مباحث دیگر مطرحشده در این کتاب، بیان تأثیرات دیونيسیوس آریوپاغی بهویژه در سوریه، یونان و غرب جهان مسیحیت است. همچنین فردگرایانه بودن اندیشههای وی در این اثر مورد نقد قرار گرفته است.
آقاي علیرضا کرمانی سال 1354 در شهرستان کرمان به دنیا آمد. وی داراي مدرک حوزوي خارج فقه و اصول و افزون بر آن دارای مدرك دکترای تخصصی فلسفه دین است. بیشتر آثار نویسنده در حوزة فلسفه دین و عرفان است. از آثار وی میتوان به این موارد اشاره کرد: 1. فلسفه دین (ناشر: انتشارات مؤسسة آموزشي و پژوهشي امام خميني)؛ 2. بررسی معاد جسمانی از دیدگاه ابن عربی و ملاصدرا (ناشر: انتشارات مؤسسة آموزشي و پژوهشي امام خميني)؛ همچنین بیش از 20 مقاله در مجلات علمیـ پژوهشی/ علمیـ ترويجي/ دانشنامهها و همایشهای ملی و بینالمللی از وی نشر یافته است.
براي مشاهده صفحه شخصي ايشان اينجا كليك كنيد.
مقدمه مترجم
مقدمة ویراستار 1 مقدمه: جهان عقلاني اواخر قرن پنجم مؤلفي ناشناخته نزاع در شخص مسیح بازگشتي به گذشته گذشته و دنيس پينوشتها 2 الهيات آييني آثار دنیس آثار مفقودشده مسیحی یا نوافلاطونی حقیقت الهیات هیروتئوس الهیات آیینی پینوشتها 3 گروه فرشتگان طبقات ملائکه از منظر دنیس مفهوم سلسلهمراتب تهذیب، اشراق، اتحاد سلسلهمراتب و طبقات سخن از ملائکه نمادهای مشابه و غیرمشابه نظام فرشتگان پینوشتها 4 آیین زمینی مراتب ما سلسلهمراتب کلیسایی آیینها تعمید عشای ربانی آیین روغن نظام روحانیت راهب رستاخیز ابدان و حیات ابدی معنای عمل عبادی پینوشتها 5 خداي بينام هزار نام پیشینه سوری تعاليم نوافلاطوني درخصوص اسمای الهي نوافلاطونیگرایی و اصلاحية دنیس الهیات سلبی و الهیات ایجابی آموزه تثلیث دعا ساختار اسمای الهی مشیت محبت وحدت پینوشتها 6 شهود و ظلمت شهود ظلمت توجهای دوباره به هیروتئوس کتاب راهنمای برگزارکنندة آیین سلسلهمراتب و راه سلبی پینوشتها 7 تأثیرگذاری دنیس حکایت سوری حکایت یونانی حکایت لاتینی پینوشتها 8 نتیجهگیری پینوشتها ضمائم مترجم
خريد اينترنتي كتاب در Eshop.iki.ac.ir