كتاب «انقلابی گری» از مجموعه كتابهاي پويا است كه توسط حجتالاسلام والمسلمين علياكبر عالميان نگارش و در 80 صفحه پالتويي توسط انتشارات مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) منتشر شده است.
معرفي كتاب
در سال 1357 و با پیروزی انقلاب اسلامي، تحول شگرفی در جامعه شکل پذیرفت و نظام ولايت فقيه مبتني بر ارزشهاي اسلامي بر جامعه حاکم شد. انقلاب اسلامي آيينه عاليترين زندگي توحيدي و نفي طاغوت بود كه زمينهاي بر اي نفوذ و گسترش توحيد در انسانها و جوامع بشري فراهم كرد. انقلاب اسلامي از ديد امام و مقام معظم رهبري، يک تحول و دگرگوني بزرگ انساني اجتماعي و آغاز عصري جديد براي بشر است. مقام معظم رهبري در این مورد می گویند: «با انقلاب اسلامي در ايران و با تشکيل نظام اسلامي در اين نقطه از عالم و با مبارزات طولانييي که ملت ما پشت سر رهبر عظيمالشأنش، براي حفاظت از انقلاب و اسلام انجام داد، عصر جديدي با خصوصياتي متمايز با دوران قبل، در عالم بهوجود آمد.قدرتهاي مادّي دنيا، چه بخواهند و چه نخواهند؛ امريکا چه بخواهد و چه نخواهد، اين دوران در دنيا آغاز شده و پيش هم رفته است و تأثيرات اين عصر جديد، روي ملتها و دولتهاي ضعيف و نيز روي دولتهاي قوي و ابرقدرتها محسوس است.»به تعبير ایشان، اين انقلاب يک رستاخيز عظيم در دنيا بلکه رستاخيز عظيمتري در انسانها به وجود آورد که مسها را به طلا تبديل کرد. در این میان، انقلابيگري تنها راه تحقق اهداف و آرمانهاي نظام اسلامي و مانايي ارزشهای انقلابی به شمار می آید. تحقیق پیش رو به همین مسئله پرداخته و ابعاد آن را واکاویده است. در این تحقیق ابتدا معنا و ماهیت انقلاب را واکاوی می کنیم و سپس این اصطلاح را از منظر قرآن بررسی می کنیم. در ادامه نیز مفهوم انقلابیگری را بیان کرده و به بایستهها و ضرورتهای انقلابیگری اشاره می کنیم. همچنین بررسی انقلابیگری از نگاه قرآن یکی از مسائلی است که در این تحقیق بدان پرداخته شده و در آن مواردی نظیر: ويژگيهاي انقلابيون، مصادیق و الگوهاي انقلابيگري، وظایف انقلابیون در راه انقلابیگری و پاداش عمل به وظایف تبیین خواهد شد. از دیگر مواردی که در این تحقیق مورد اشاره قرار خواهد گرفت، ماهیت و هویت انقلاب اسلامی ایران است که در ادامه آن به مصادیقی ازانقلابیگری بنیانگذار جمهوری اسلامی یعنی امام خمینی پرداخته خواهد شد. سپس به مولفهها و شاخصهای انقلابیگری وآسیبهای انقلابیگری و با اشاره به سه شاخص اخلاقی، فرهنگی و سیاسی اشاره شده و در پایان به دو مسئله راهكارهاي حفظ و تداوم انقلاب اسلامي وانقلاب اسلامی و آینده پیش رو پرداخته خواهد شد. در این مورد لازم به ذکر است که بخشی از این تحقیق با استفاده از شماره 33 فصلنامه فرهنگ پویا که به همین موضوع اختصاص داشته است، نگاشته شده است. همچنین از شماره 39 این نشریه نیز استفاده شده است. باقی موارد با استناد به فرمایشات امام و مقام معظم رهبری تهیه و تنظیم شده است.
مقدمه
معنا و ماهیت انقلاب انقلاب در قرآن مفهوم انقلابیگری بایستهها و ضرورتهای انقلابیگری انقلابیگری از نگاه قرآن الف- ويژگيهاي انقلابيون ب- مصادیق و الگوهاي انقلابيگري 1- حضرت ابراهيم(ع)؛ انقلابي بتشکن 2- حضرت نوح؛ اسوه صبر انقلابي 3-حضرت هود؛ انقلابي مبارز 4- حضرت لوط(ع)؛انقلاب در برابر فساد 5- حضرت موسي(ع)؛ مجاهد انقلابي ج- وظایف انقلابیون در راه انقلابیگری 1- وظایف ارشادي 2- وظایف عبادی و اخلاقی 3- وظایف اجتماعی و فرهنگی 4- وظایف سیاسی د- پاداش عمل به وظایف ماهیت و هویت انقلاب اسلامی ایران انقلابیگری امام انقلابی مولفهها و شاخصهای انقلابیگری شاخص اخلاقی شاخص معنوی شاخص فرهنگی و اجتماعی 1- تکلیفگرایی: 2- پایبندی به ارزشهای اسلام: 3- عقلانیّت 4- بصیرت 5- مسئولیتپذیری 6- استقلال فكري و فرهنگي 7- همّت بلند برای رسیدن به آرمانها 8- شجاعت 9- شهادتطلبی 10 - انضباط انقلابی شاخص سیاسی 1- استکبارستیزی 2- پایبندی به استقلال 3- قاطعیت و رفتار انقلابی 4- بیان قاطعانه و بدون رودربايستي مواضع انقلابي 5- حفظ پيوستگي ودلبستگی با انقلاب 6- قانونمداری 7- دشمنشناسی و حساسیت در برابر دشمن 8- وجودشور و هیجان انقلابى حوزه انقلابی؛ شرط دوام انقلابیگری آسیبهای انقلابیگری اخلاقی فرهنگی و اجتماعی 1- راحتطلبی و تجملگرایی 2- تغییر در ارزشها و باورها 3- بیبرنامگی و بیانضباطی 4- ارتجاع 5- جهل به حقایق اسلام و ضعف ایمان 6- غرور و رخوت 7- تحجر و جمود سیاسی 1- سكولاريسم 2- اختلاف و دودستگی 3- افراط و تفریط 4- غفلت از دشمن 5- سودجويي و سازشكاري 6- گوشه نشینی و سکوت 7- تقابل نیروهای معتقد به انقلاب راهكارهاي حفظ و تداوم انقلاب اسلامي مفهوم «استمرار انقلاب» راهكارهاي حفظ و تداوم انقلاب اسلامي 1 ـ تحکيم باورها و ارزشهاي اسلامي 2- اهتمام نسبت به مسايل فرهنگي 3 ـ تقويت و برتري توان نظامي 4 ـ حفظ وحدت كلمه 5- حفظ شور و نشاط انقلابي انقلاب اسلامی و آینده پیش رو منابع:
خريد اينترنتي كتاب در Eshop.iki.ac.ir